Λάρισα επαγγελματικός οδηγός

Θερινό ωράριο από Δευτέρα

E-mail

agora

Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ανακοίνωσε Ο Εμπορικό Σύλλογος Λάρισας. Συγκεκριμένα «Από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας ανακοινώνεται, ότι από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 το προτεινόμενο ωράριο των καταστημάτων – μελών του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας διαμορφώνεται ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 08:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00
ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ : 08:00 – 14:00

χαλάρωση των capital controls

E-mail

money

Mια καλή είδηση αν και αναμενόμενη έρχεται εν μέσω θέρους να δώσει προσδοκίες για την ελληνική οικονομία (σε συνδυασμό με ότι συνέβη στην Τουρκία ίσως τελικά να γίνει το πολυπόθητο restart) και είναι η χαλάρωση των capital controls η οποία εγκρίθηκε και τυπικά από το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). 

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών και των θεσμών για την άρση συγκεκριμένων περιορισμών, στη βάση σχετικού αιτήματος της Τράπεζας της Ελλάδος η ΕΚΤ την έκανε αποδεκτή και σίγουρα η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία αλλά και η έντονη λεκτική προς το παρόν υποστήριξη των ΗΠΑ για δευθέτηση όλων των ζητημάτων και ειδικότερα του ελληνικού χρέους άμεσα, ώστε να αναπτυχθεί και πάλι μετά απο επτά χρόνια η ελληνική οικονομία, έπαιξαν σημαντικό ρόλο.
Το μόνο που απομένει είναι η δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η οποία, υπαρχουν πιθανότητες να γίνει ακόμη και σήμερα, Παρασκευή.
Οι επτά αλλαγές

Περισσότερα...

Αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ, αγρότες, τέλη κυκλοφορίας

E-mail

EFORIA XREIMATA

Σειρά φορολογικών αλλαγών για ΕΝΦΙΑ, αγρότες, τέλη κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και οφειλέτες του δημοσίου συμπεριελήφθησαν στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα ονόματα των οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ όποιος ξεπερνά σε χρέη το όριο των 150.000 ευρώ, το όνομά του θα δίδεται στη δημοσιότητα μέσα σε τρεις μήνες (αντί για έναν χρόνο που ισχύει σήμερα). Δεν θα δίνεται η έκπτωση ΕΝΦΙΑ -50% ή 100% για άτομα με ειδικά ανάγκες, πολυτέκνους κλπ- σε όσους έχουν εισοδήματα από τόκους τραπεζικών καταθέσεων άνω των 100 ευρώ. Ευνοϊκή ρύθμιση περνάει για τα τέλη κυκλοφορίας καθώς για τα μεταχειρισμένα οχήματα θα λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία παραγωγής και όχι η ημερομηνία εισαγωγής του οχήματος στην Ελλάδα.
Αναλυτικά οι αλλαγές:
1. Θεσπίζονται απευθείας από τον ΚΦΔ οι κυρώσεις για την παραβίαση του απορρήτου των στοιχείων και πληροφοριών που τηρούνται στη Φορολογική Διοίκηση. Ειδικότερα, για τους υπαλλήλους που υποχρεούνται κατά το άρθρο 17 του ίδιου νόμου να το τηρούν επιβάλλεται πρόστιμο ύψους από χίλια έως εκατό χιλιάδες (1.000 - 100.000) ευρώ, ενώ για την παραβίαση από τους υπαλλήλους ή τους διοικούντες τις αναδόχους εταιρείες, που αναλαμβάνουν έργα του Υπουργείου Οικονομικών, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ ανά παράβαση στην εταιρεία.
2. Επαναπροσδιορίζεται, από 1.1.2016, η αφετηρία επιβολής τόκων στις περιπτώσεις στις οποίες ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει δήλωση στοιχείων ακινήτων ή υποβάλλει εκπρόθεσμα ή ανακριβή τέτοια

Περισσότερα...

Θερινές εκπτώσεις 2016

E-mail

ekptoseis

Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν ως την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 ενώ ο Συνήγορος του Καταναλωτή δίνει έξι συμβουλές προς τους καταναλωτές για την περίοδο των εκπτώσεων.
1. ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Αγοράζουμε έχοντας υπόψη τις οικονομικές μας δυνατότητες και τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Kαταρτίζουμε λίστα με τα απαραίτητα είδη. Δεν αγοράζουμε υπό πίεση. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31.8.2016, οπότε μπορούμε να κάνουμε έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών και ποιότητας, σε συνάρτηση με τις ανάγκες μας. Στην περίπτωση της αγοράς με πίστωση (πιστωτική κάρτα, με δόσεις ή με καταναλωτικό δάνειο), ελέγχουμε προσεκτικά τους επιμέρους όρους και λαμβάνουμε υπόψη τις χρεώσεις που συνεπάγεται και, κυρίως, τους τόκους, τον αριθμό των δόσεων κ.λ.π. σε σχέση με το οικογενειακό μας εισόδημα. Καμία επιβάρυνση δεν επιτρέπεται λόγω της χρήσης συγκεκριμένου μέσου πληρωμής, όπως είναι η πιστωτική και η χρεωστική κάρτα.
2. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ
Ελέγχουμε προσεκτικά τα προϊόντα που αγοράζουμε, ώστε να μην είναι ελαττωματικά, δεύτερης διαλογής κ.λ.π. Συγκρίνουμε τις τιμές των προϊόντων και δεν παρασυρόμαστε από την τυχόν χαμηλή τιμή κάποιου μεμονωμένου προϊόντος του καταστήματος (προϊόν - κράχτης) ή από υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που αναγράφονται ενιαία στις βιτρίνες,

Περισσότερα...

Λύση στη συνυπηρέτηση συζύγων στο Δημόσιο

E-mail

ergazomenoi

Λύση στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ζευγάρια δημοσίων υπαλλήλων, που εργάζονται σε υπηρεσίες σε διαφορετικά σημεία της χώρας, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με διάταξη στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα.
Με την επίκείμενη ρύθμιση ευνοείται η προοπτική συνυπηρέτησης ζευγαριών υπαλλήλων, καθώς δίνεται η δυνατότητα απόσπασης, για δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης έως δύο επιπλέον έτη, σε θέσεις που έχουν ζητήσει οι φορείς να καλύψουν με αποσπώμενους κατόπιν γνωμοδότησης της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας.
Η απόφαση για δημόσια υπηρεσία λαμβάνεται από τους οικείους υπουργούς ή, προκειμένου για απόσπαση μεταξύ ΟΤΑ, με την έκδοση απόφασης από τα αρμόδια για τον διορισμό όργανα. Ειδικές διατάξεις περί συνυπηρέτησης, όπως η συνυπηρέτηση με ένστολο σύζυγο, διατηρούνται σε ισχύ.
Κατά προτεραιότητα θα επιτραπούν αποσπάσεις προς νομούς εκτός της Αττικής, δηλαδή με κατεύθυνση από την πρωτεύουσα προς την περιφέρεια.
Αναλυτικότερα, στο σχέδιο νόμου για την κινητικότητα το άρθρο 11 ορίζει:

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 3

Επαγγελματικός Οδηγός για το Ν. Λάρισας |  LarissaCity. All rights reserved.gr